Systemen voor documentbeheer

Proces automatisering

 

Procesbeheersing kan worden gedefinieerd als het ontwerpen en beheersen van geautomatiseerde systemen die een fabrikant in staat stellen de geautomatiseerde produktie van zijn produkten te beheersen. De inspanningen kunnen liggen op het gebied van productie, opslag, besturing, planning en andere bewerkingen. Productie is het delen van het totale proces, met inbegrip van nieuw ontwikkelde of aangepaste technologische kenmerken. Het proces omvat mankracht, grondstoffen en energie. “Robuuste” productiesystemen omvatten nog meer manuele bewerkingen, zoals “blokhandoffs”, “snelheden” of “knippen”.

Om de noodzakelijke handarbeidfouten bij handmatige produktie te verminderen, moet een besturingssysteem worden geïnstalleerd dat ongeacht de situatie correct kan presteren. De voordelen van procesautomatisering zijn duidelijk zichtbaar wanneer talrijke taken worden geautomatiseerd, in vergelijking met het gebruik van versleten handarbeid voor het uitvoeren van dezelfde functie. Een ander voordeel van automatiseringssystemen is dat zij kunnen worden gebruikt om een grote verscheidenheid van produkten te controleren, in tegenstelling tot slechts één of twee.

automatiseringssystemen controleren industriële processen door:

1. Het automatiseren van dezelfde functie met minder manuele handelingen2. Het elimineren van banen met veel overwerk3. Het mogelijk maken van activiteiten zonder dat een persoon moet toekijken4. Het mogelijk maken van meer industriële producten in een bepaalde tijd5. Het minimaliseren van de hoeveelheid materiaal die bij de productie wordt gebruikt

Tegenwoordig is “mensgerichte” fabricage voor de meeste fabrikanten een topprioriteit. Dit betekent dat de mens wordt betrokken bij het ontwerp en de ontwikkeling van de produkten, met betrokkenheid van het belangrijkste [ops]personeel. In veel gevallen wordt de rol van de produktiemanagers teruggedrongen en worden efficiency en snelheid bevorderd door de computers een deel van de verantwoordelijkheden te laten overnemen. Een voorbeeld is het vouwen van papieren documenten.

Een van de laatste innovaties bij de productie van documenten is de “computergestuurde OCR”, waarbij meestal weinig of geen operator nodig is om de hele operatie uit te voeren. De OCR zorgt automatisch voor de nodige letters en alfabetten, en stuurt ze vervolgens naar een softcopy-machine of naar een printer voor productie.

Onderdelen van OCR

ODBC biedt verschillende robuuste componenten die de efficiëntie van documentbeheer bevorderen. Hierna volgen definities voor enkele van de belangrijkste componenten:

Tekstvak Model

Het tekstvakmodel is de fundamentele component van documentbeheer. Een tekstvakmodel combineert de eigenschap een reguliere uitdrukking te zijn met de mogelijkheid instructies te interpreteren om zo gestandaardiseerde documenten te produceren.

vuile controle

Meestal gebruikt om aan te geven dat gegevens beschadigd zijn of onjuist zijn.

VT

VT staat voor visuele verificatie en heeft betrekking op het controleren van de visuele verschijning van een gedrukt product op fouten, hoewel daarvoor meer nodig is dan alleen maar kijken naar een fout.

Aanhechtingsmodus

Configureert hoe documenten worden weergegeven, waar ze zichtbaar zijn, en hoe de toetsen in hetDocument Control Panel worden geconfigureerd.

schuifbalken

Deze worden gebruikt om de gebruiker een idee te geven van de afstand tussen het document en de houder.

interne locatoren

Een locatiebalk geeft aan waar een document op een systeem is opgeslagen. Het is tegenwoordig een standaardfunctie in tekstverwerkers, spreadsheetprogramma’s en publicatiesystemen.

indeling

Vergelijk document versies. Biedt een manier om documentwijzigingen binnen eenzelfde programma te identificeren.

Slimme toegang

Smart access identificeert automatisch welke bestanden worden bijgewerkt, welke worden verwijderd en welke hernoemd. Bestanden met slimme toegang zijn altijd open en kunnen worden gewijzigd om de optie op te nemen om een kop- en voettekst in te voegen (hoewel niet beperkt).

Posted In ICT

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *