Aangepaste software – een overzicht

Maatwerk applicatie

 

Waarom hebben we software op maat nodig? Standaard softwareproducten zijn gemaakt om te werken met brede gemeenschappelijke structuren. Programma’s als Microsoft Word bieden bijvoorbeeld de basistools voor tekstverwerking, maar u hebt speciale programma’s nodig om tabellen te maken, gegevens te manipuleren, grafieken te maken en vele andere dingen. Maatwerksoftware wordt gemaakt om te werken binnen de parameters van bestaande software, zoals Microsoft Word. Maatwerksoftware biedt onbeperkte flexibiliteit.

Wat zijn de verschillende soorten maatwerk? Het meeste software maatwerk is het maken van nieuwe applicaties of het repareren van bestaande software. Sommige software-aanpassingen veranderen de manier waarop de software werkt. Aangepaste toepassingen moeten ook worden aangepast om specifiek voor de organisatie te werken. Sommige software hoeft niet te worden aangepast. Alle maatwerkapplicaties kunnen geschikt worden gemaakt om te werken met bestaande software. Maatwerktoepassingen werken echter niet altijd met standaardsoftware.

Wat is het voordeel van aangepaste software? De voordelen van aangepaste software zijn onder meer de volgende:

Waarom hebben we aangepaste software nodig? Bedrijven gebruiken aangepaste software om vele redenen. De redenen omvatten productontwikkeling, productverbeteringen, groei van de winstmarge, en het verbeteren van bedrijfsprocessen. De ontwikkeling van software op maat stelt het bedrijf in staat om met de software te werken, waarbij de software wordt losgekoppeld van het product, zodat de eindgebruiker de software als een conventionele toepassing kan gebruiken.

Gedefinieerde gebruikersrollen met permissies voor elke gebruiker inclusief AlarmSet door de IT-afdeling, genivelleerd door de eindgebruikers, Ontwikkelingsteam voor vloeibare ontwikkeling gerelateerde problemen, Audit trail voor het oplossen van het probleem, ondersteund door een volledige klantenondersteuning inclusief interne en externe audit meningen, Management team voor het instellen van organisatorische veranderingen, Permissieverlening voor het creëren van nieuwe mogelijkheden, Applicatie team voor het implementeren van applicaties, Beveiligingsteam voor het handhaven van de veiligheid, en het ontwikkelen van software voor veiligheidscontroles.

Wie zijn de belangrijkste gebruikers van de klant? Maatwerksoftwareontwikkelaars en de eindgebruiker(s) beïnvloeden de systeemconfiguratie; Maatwerksoftwareontwikkelaars conceptualiseren, analyseren, ontwerpen, coderen en onderhouden de software. Tot de eindgebruikers behoren klanten, zakenpartners en dienstverleners. Gebruikers kunnen intern zijn (b.v. financiën, boekhouding, IT) of extern (b.v. verkopers, bezoekers, werknemers, kinderen).

Posted In ICT

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.