De verschillende soorten illustratie

illustror

Het soort illustratie:

I. Het zijn gewoonlijk kunstenaars van een of ander type; bij voorbeeld een artistiek directeur die het verhaal dat wordt verteld moet interpreteren en de illustratie zo moet plaatsen dat zij volledig functioneel is als onderdeel van het verhaal.

II. Zij zullen ook dikwijls in kleine, soms in grote aantallen voorkomen om bepaalde delen van een document of website te benadrukken.

III. Zij specialiseren zich in één soort illustratie (b.v. een decorateur die decoraties maakt voor geld of een wetenschapper die wetenschapsillustraties maakt)

IV. Zij zijn soms zelfstandig en hebben hun eigen uitgeverijen of ontwerpbureaus.

V. Ze zijn beiden in opdracht en zelfstandig.

VI. Soms zijn zij zowel opdrachtgever als zelfstandige.

Een freelance illustrator verkoopt zijn werk aan iedereen, om welke reden dan ook. Dit is meestal nuttig omdat de freelance illustrator kan bieden op job taken. Hij kan bieden op de uit te voeren job door een freelance illustrator jobbeschrijving die op een job board of in de advertenties van het agentschap zelf staat, en dit zal hem helpen het beste moment te kiezen om de job uit te voeren. Hij kan ook contact opnemen met de eigenaar van een bepaalde job en afspraken maken om de job van die persoon op hetzelfde moment uit te voeren.

Er zijn veel soorten illustratiejobs. Ze zijn er in alle soorten en maten. Ze omvatten het werken in speelgoed, kinderkleding, natuur, overheid en medische illustraties. Sommige illustratoren werken alleen met olieverf, maar veel van hen gebruiken ook andere papiersoorten en media om de illustratie die ze maken tot uitdrukking te brengen.

De Japanse illustrator Ryutaki Kannabe, die te zien is in de populaire televisieserie Take Affect! , is een uitstekend voorbeeld van de verschillende soorten illustratoren.

In het televisieprogramma Take Affect is Ryutaki een freelance illustrator die wordt ingehuurd door het reclamebureau Zondaars. Hij is een zeer onafhankelijke en cynische man. Het meeste van zijn werk heeft niets te maken met kinderen, dieren of populaire cultuur en hij is ook niet gespecialiseerd in een bepaald gebied. Hij is zeer bedreven in reclame, maar hij is geen kind, of een dier.

Voor de televisieshow heeft hij een personage gemaakt met de naamrusty, die een soort wetenschapper is die verschillende tegenstellingen creëert in effen gekleurde blokken blauw, rood, roze en wit om elektriciteit op te wekken. Voor de televisiereclame hierboven heeft hij een pakkende jingle gemaakt voor de blikjesdrank “Skizzymentsicle”.

Ryutaki Kannabe’s kunstenaarschap en enthousiasme hebben niet alleen tot de verbeelding gesproken van duizenden kinderen en tieners, maar hebben ook de creativiteit van zijn publiek gestimuleerd. En deze stimulerende energie heeft geleid tot kansen voor vele andere aspirant-kunstenaars en -illustratoren.

Als je de wens hebt om illustrator of kunstenaar te worden, is dit een goede manier om te gaan. Je kunt je ook specialiseren in andere verwante gebieden zoals aquarel- en handwerkkunst, of je eigen stukken maken zoals een dierenplaatje of een taartontwerp.

En als je je concentreert op illustratie, zijn er veel bedrijven die bereid zijn een hoge prijs te betalen voor je diensten. Je kunt ook grafisch ontwerper worden als je meer geneigd bent tot die specifieke vorm van kunst.

Hoe dan ook, de kost verdienen door iets te doen waarvan je houdt, is een prachtige en productieve oplossing voor de huidige financiële malaise.

Lees meer:

Illustrator Eindhoven 

Visueel vormgever 

Visueel verslag 

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.