Voedselveiligheid: hoe zorg je ervoor dat je voedsel veilig is?

AGF

 

Voedselveiligheid is een essentieel onderdeel van het huishouden. Het helpt het risico van ziekte te verminderen, en als het goed wordt gedaan, kan het u ook helpen uw gezin te beschermen tegen schadelijke microben die in voedsel kunnen schuilen. Hoe zorgt u ervoor dat uw voedsel veilig is? Of je nu een groot huis hebt of een klein gezin, het is belangrijk om in de gaten te houden wat iedereen eet en wanneer. U hebt misschien niet altijd tijd om zelf te koken en u wilt niet dat er iets verloren gaat. Met deze zaken in gedachten volgen hier enkele basistips over hoe u uw voedsel veilig kunt houden:

Kook op de aanbevolen temperatuur

Voedsel op de juiste temperatuur koken is de beste manier om het veilig te kunnen eten. Dit betekent dat u moet oppassen dat u uw voedsel niet oververhit. De meeste bacteriën gedijen bij een temperatuur van 98,6 graden Fahrenheit of 37 graden Celsius, maar ze kunnen sterven als de temperatuur onder de 40 graden Fahrenheit of boven de 134 graden Celsius komt. Het koken van voedsel bij hogere temperaturen doodt veel bacteriën omdat ze op cellulair niveau worden gedood. Rauw voedsel wordt ook voedzamer als het wordt gekookt. Probeer dus thuis meer te koken! Voor het monitoren van voedselveiligheid kan deze AGF software gebruikt worden.

Ontdooi bevroren voedsel in de koelkast

Als je bevroren voedsel hebt dat je niet meer wilt eten, probeer het dan te ontdooien in de koelkast. De meeste bacteriën in het voedsel zullen tijdens dit proces sterven. U kunt voedsel ook ontdooien in de magnetron op lage of kamertemperatuur. Als er geen magnetron in huis is, kunt u voedsel ontdooien door het bakje in een kom met koud water te zetten. Gebruik het voedsel vervolgens zo snel mogelijk, want hoe langer het in dezelfde staat blijft, hoe groter de kans dat het bederft.

Scheid rauw vlees en gevogelte

Rauw vlees en gevogelte zijn gevoelig voor bacteriën. En omdat dit voedsel niet door en door gaar is, is de kans groter dat het schadelijke bacteriën bevat. De beste manier om dit voedsel veilig te houden is het uit de buurt te houden van ander voedsel dat u gaat eten. Rauw vlees of gevogelte dat langer dan twee dagen in de koelkast ligt, kunt u het beste weggooien. En zorg ervoor dat je al het vlees goed kookt voordat je het in de koelkast zet.

Houd rauw voedsel gescheiden van gekookt voedsel.

Rauw fruit en rauwe groenten zijn vatbaarder voor bacteriën omdat ze niet verhit zijn. Als je rauwe groenten naast gekookte groenten legt, of rauw fruit naast gekookt voedsel, zullen bacteriën uit het rauwe voedsel het gekookte voedsel besmetten vanwege de nabijheid. Was uw groenten en fruit goed voordat u ze gebruikt, om er zeker van te zijn dat er geen vuil of bacteriën van ander voedsel in de producten zitten.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *